Sa vedeti acum de post ce culoare, ce arome, ce bunatati spirituale! Inainte de a incepe povestirea, vreau sa va spun ca cel mai mult mi-a mers la suflet mirosul ala de pamant in vreme ce spalam ciupercile. Sa mai fi fost si unele de padure, sa mai fi fost si culese de mana de oameni (nu om, ci oameni ), ce s-ar mai fi impletit si niste ganduri din timpul culesului... Ganduri la fosnetul padurii si la ciripitul pasarelelor, nu alte ganduri! Repet: reteta de post.
Asa au aratat la sfarsit, cu alta verdeata proaspata deasupra, gata de mancat cu mamaliguta. Inainte de verdeata am pus si usturoiul zdrobit. Tare uituca mai sunt! Nu de alta, dar incerc sa nu va incurc.
Aici nu mai bem vin (care cred ca ar fi trebuit sa fie alb, poate o Tamaioasa Romaneasca-cam dulce, daca nu un Sauvignon Blanc-de preferat). Chiar nu mai conteaza daca am nimerit ori ba, caci se va pune dinaintea strachinutei o ulcica de pamant cu apa rece, rece, rece (ca de izvor).
Nu vom manca nici pe saturate, ci doar cat sa ne tina de foame si sa ne gandim tot timpul si la cei ce nu au nici ce pune pe masa. Offf, Doamne!
Sper ca nu am taiat pofta de mancare ateilor, caci slava Domnului, tocmai le daduram o alta reteta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu