luni, 8 februarie 2010

Felii de carne umplute - M.Kogalniceanu, K. Negruzzi

" Iei felii de carne rotunde si le bate bine; apoi iei carne fripta si putina pane muieta in lapte si le taie maruntel; apoi pune cativa zbarciogi si coaja de alamaie, si putin piperiu, doua oua, doua linguri de smantana si le mesteca bine la un loc; apoi intinde tocatura pe feliile cele de carne, le pune in tingire cu putina grasime sau slanina si le asaza pe jaratic pana se ruminesc; apoi pui intr-o tingire putina grasime, doua linguri de posmag, putina zama, cincizeci dramuri smantana, putina floare de sofran, zama de la jumatate alamaie si le lasa sa fearba bine; asaza feliile de carne pe farfurii si toarna sosul deasupra; asemine se face si carnea de caprioara."- Carte de bucate boieresti

Un comentariu:

  1. ps: Bucate alese ar merita scris cu roșu. Iar eu aș alege un font clasic, cald - un Book Antiqua.

    RăspundețiȘtergere